سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر خبر داد؛ طراحی و راه اندازی سامانه مهارت افزایی هدفمند و نوآورانه به منظور شناسایی مهارت های بازار کار

 | تاریخ ارسال: 1403/1/28 | 

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر از طراحی و راه اندازی سامانه مهارت افزایی هدفمند و نوآورانه به منظور شناسایی مهارت‌های بازار کار خبر داد و گفت: با طراحی این سامانه علاوه بر اینکه مهارت‌های مورد نیاز بازار کار به صورت مرتب برای استفاده دانشجویان برای حضور در بازار کار به روز می شود، از طرف دیگر از مهاجرت نخبگان نیز جلوگیری خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ دکتر علیرضا رهایی درمراسم رونمایی از سامانه مهارت افزایی(اسکلینو (Skillinno » با بیان اینکه شاید برای چند سال متوالی است که عنوان تولید در نام گذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری مطرح می شود، امسال نیز جهش تولید با مشارکت مردم به عنوان شعار سال معرفی شد، گفت: این نام گذاری از یک جنبه‌ای برای مراکز علمی و دانشگاه‌های کشور به منظور اینکه بتوانیم راهکارهایی را  برای تحقق آن بررسی کنیم بسیار با اهمیت است. در واقع اگر قرار باشد بحث تولید یک اقدام موثر و قابل رقابت در سطح کشور و بین الملل محسوب شود باید به توسعه تولید دانش بنیان توجه کنیم. در این صورت هم در رفاه عمومی مردم موثر عمل کردیم و هم در فضای اقتصاد داخلی جامعه و بین الملل نقش آفرینی نموده ایم.
وی تصریح کرد: به نظر می‌آید برای مشارکت مردمی در تولید باید در محافل مختلف بسترهای مناسب و امنی وجود داشته باشد تا مجموعه‌های مردمی بتوانند وارد فضای سرمایه گذاری شده و در تولید نقش داشته باشند. ما نیز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این زمینه فکر می کنیم تا برنامه‎ها  و طرح‌های مناسبی را در این زمینه پیشنهاد بدهیم.

 

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: یکی از بحث‌هایی که در بحث دانش بنیان مطرح است اینکه باید نیروی انسانی مناسب با اطلاعات و دانش بالا تربیت شوند، دانشجویان و دانش آموختگان باید در این زمینه نقش جدی داشته باشند. مجموعه‌های دانشجویی دانشگاه ما در قالب ۱۸ دانشکده تخصصی که وجود دارد تحصیلات خود را با کیفیت مناسبی ارائه می‌دهند. اما شاید مجموعه اطلاعات دانشگاهی که دانشجویان کسب می کنند برای ورود به بازار کار کفایت نکند و نیاز باشد مسائل بازار کار، مالی، اقتصادی، مدیریتی، کارآفرینی و غیره از جنبه‌های مختلف به آنها آموزش داده شود تا آمادگی بهتری برای ورود به بازار کار داشته باشند.
رهایی افزود: یک اقدام دیگری که معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به همراه دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه سازماندهی کردند و از همکاری دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه نیز استفاده شد طراحی و راه اندازی سامانه مهارت افزایی هدفمند و نوآورانه به عنوان راهنمای کار دانشجویان است تا به کمک آن مهارت های مورد نیاز بازار کار به صورت مرتب و به روز و برای استفاده دانشجویان برای حضور در بازار کار استفاده شود.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان خاطر نشان کرد: با راه اندازی سامانه فوق از یک طرف دانشجویان و دانش آموختگان مجهز به یک سری تکنیک‌های مورد نیاز برای فعالیت‌های اجرایی و کارآفرینی خواهند شد و از طرف دیگر به نحوی، از مهاجرت دانش آموختگان نیز جلوگیری می شود.امیدوارم این سامانه مرتب به روز شود و توسعه پیدا کند.

 
عضو هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در دانشگاه امیرکبیر مطرح کرد:
ضرورت تدوین دو بسته توانمندسازی بنگاه ها برای جهش و توانمندسازی مردم برای مشارکت در تولید


سید علیرضا شجاعی، عضو هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران و نایب رئیس انجمن کارآفرینی کسب و کارهای نوین ایران با بیان اینکه باید متناسب با منحنی عمر سازمان ها برنامه آموزشی قوی و به روز تدوین کرد، گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر با توجه به قدمت و تجربه خوبی که دارد می تواند برای کمک به تحقق شعار سال، در تعامل با حوزه های آموزشی، صنعتی و معدنی کشور، دو بسته ضروری توانمندسازی بنگاه ها برای جهش و توانمندسازی مردم برای مشارکت در تولید را طراحی و تدوین کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ شجاعی در مراسم رونمایی از سامانه مهارت افزایی (اسکیلینو Skillinno) تاکید کرد: رویکردی که در کشور ما نسبت به صنایع وجود دارد یک رویکرد بیمارستانی است. در این نگاه، بیشتر به بنگاه های مشکل‌دار و احیای آنها توجه می شود همانند اینکه پس از ابتلای یک فرد به بیماری به سراغش رفته و در بیمارستان شروع به مداوای وی کنند. با این نگاه، بیمارستان ها و تخت های بیمارستانی افزایش می یابد همچنان که در دوره شیوع کرونا ویروس این اتفاق افتاد اما هر اندازه تخت و بیمارستان های خود را افزایش دادیم باز هم آمار فوتی ها زیاد شد.
وی ادامه داد: از زمانی مسئله ما حل شد که به سمت واکسیانسیون حرکت کردیم. نکته مهم این بود که واکسن باید به افراد سالم زده شود.
عضو هیات مدیره انجمن مهندسی صنایع ایران با تاکید بر اینکه باید نگاه بیمارستانی به صنعت به نگاه واکسیناسیونی تغییر یابد، تصریح کرد: ما علیرغم اینکه بیش از ۷۰ هزار بنگاه صنعتی و معدنی بزرگ و متوسط و کوچک در کشور داریم همواره سراغ احیای بنگاه ها می رویم در حالی که باید تلاش کنیم بنگاه هایی که وضع خوبی دارند دچار مشکل نشوند تا به بیمارستان مراجعه نکنند که در نهایت مجبور به احیای آنها شویم. بر این اساس باید نگاه بیمارستانی به صنعت را به نگاه واکسیناسیونی تغییر دهیم و توانمندسازی هایی در صنعت اتفاق بیفتد که ۵ سال دیگر فناوری های جدید و تکانه ها آنها را به زمین نزند.
شجاعی همچنین به نقش موثر دانشگاه های صنعتی در توانمندسازی صنایع اشاره کرد و گفت: این دانشگاه ها می توانند کمک کنند تا تغییر رویکردی که بیان کردم در بنگاه های اقتصادی و صنعتی کشور شکل بگیرد. در واقع ما می توانیم فرایند آموزش را در منحی عمر سازمان ها ببریم، اینکه سازمانی که می خواهد متولد شود نیازمند چه آموزش ها و توانمندی هایی است، پس از اینکه کمی رشد کرد باید چه اتفاقاتی در آن بیفتد و در نهایت زمانی که این بنگاه به هلدینگ تبدیل شد باید چه کارهایی انجام دهد. متاسفانه ما این آموزش ها را نداریم بنابراین باید روی منحی عمر سازمان ها برنامه آموزشی قوی تدوین کنیم.
وی ادامه داد: ابزارهای جدید و سکوها می توانند ترویج دهنده اینگونه موضوع ها باشند یعنی بجای اینکه ما با ۲۰ نفر در ارتباط باشیم جریانی راه اندازی کنیم که چندین هزار نفر با یک موضوع، تکنیک و یا مهارت نرم آشنا شوند. این ابزارها در عصر جدید می توانند برای ترویج یک موضوع بسیج عمومی ایجاد کنند.
معاون اسبق وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در تعامل با حوزه های آموزشی، صنعتی و معدنی کشور در سالی که به عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است می تواند دو بسته را پیشنهاد کند. اول بسته توانمندسازی بنگاه ها برای جهش تولید است که تعدادی از مهارت های نرم مهم و کلیدی مدیریتی را شامل می شود و دوم بسته توانمندسازی مردم برای مشارکت می باشد با این هدف که خود مردم آمادگی و توانمندی لازم را برای این مشارکت کسب کنند.